Новият бразилец в ЦСКА Касио изненадващо извади добри връзки с бивши играчи на „червените”. Нападателят даде първото си интервю за българска медия, след като премина в тима на Стойчо Младенов.

„Принципно смятам, че имам доста приятели тук в ЦСКА. Знам за клуба от един мой приятел в Бразилия. Той игра в ЦСКА, Тиаго Силва се казва. Говорих с него, сподели ми че ЦСКА е сред най-големите клубове в България. Определям трансфера като една добра възможност, така че вече съм тук”, каза южноамериканецът.

„Подписвам с ЦСКА за четири месеца. Това значи до края на сезона. Такъв ще е моят първи ангажимент към ЦСКА Ако ми хареса, а и клубът мен, ще говорим и за по-дълъг ангажимент”, продължи Касио.

Таранът не скри близостта си с българина Георги Чиликов, който игра преди време в Насионал Мадейра, където се подвизаваше и Касио.

„Георги Чиликов ли? Той ми е голям приятел. Чиликов е много добър човек, интересна личност. Беше ми приятно да играем заедно”, отбеляза Касио за Гонг.

„Много не съм говорил с треньора на отбора. Само ме представиха пред него. Още не съм говорил директно със специалиста”, продължи нападателят.

„Доволен съм, че в отбора има много бразилци. Това няма как да не ми помогне при адаптацията. Мога да гарантирам, че ще се готвя много сериозно и искам да покажа качествата си по време на мачовете”, завърши Касио.