Сагата около Базил де Карвальо има ново развитие от днес, след като представителят му по случая Георги Градев съобщи, че футболистът едностранно е прекратил договорните си отношения със „сините”.

„Считано от днес договор между Карвальо и Левски вече няма, категоричен бе за Gong.bg Георги Градев, който представлява футболиста по случая във ФИФА. Едностранно прекратихме договора изпращайки факс съобщение до Левски.При това положение Карвальо е така наречения „свободен агент”. Причините са три. Първата е неплащане на две месечни заплати на Базил от страна на Левски, плюс аванс към заплата. Втората причина е недопускането му до работното място за дълъг период от време. Третата причина е чисто спортна.Това,че Карвальо не е бил картотекиран във футболния съюз от Левски, го лишава от правото му на ефективен труд, което иначе е гарантирано за всеки един футболист.”

Според Градев изброените причини са достатъчно основателни да се прекрати договора на Базил де Карвальо с Левски.

От страна на „синия” клуб имат право да обжалват прекратяването на договора, макар че оттам твърдят, че такъв договор изобщо няма.

„Разговарях с футболиста и той ми каза, че в понеделник ще пътува за България, заяви Градев. Ако Базил и Локо Пд се разберат , то няма да има никакви проблеми той отново да заиграе при „Черно- белите”. Поне по твърденията на Левски той е футболист на Локо Пд или поне е свободен агент, което означава, че може да бъде картетокиран и извън трансферния период.”

Чуйте тук от Георги Градев как точно стоят нещата около Базил де Карвальо.