Капитанът на Ботев Асен Караславов взе участие в традиционната преди шампионатен мач пресконференция. Опитният защитник демонстрира спокойствие и увереност преди гостуването на „жълто-черните” на Левски. Ето как отговори той на въпросите на медиите:

- След няколко години в Германия, как ти се струва българското първенство, повишило ли е то нивото си?

- Рано е за подобни оценки, но съдейки от първия ни мач срещу Славия мога да кажа, че видях минимално израстване на българския футбол.

- Какви са възможностите на отбора срещу Левски?

- За нас е важно в този мач да покажем по-добра игра от първия мач и да изпълним треньорските указания. Тренировките ни през седмицата са насочени изцяло към тази среща и аз мисля, че ще успеем да се справим.

- Би ли сравнил като сила Ботев и предишния си отбор Гройтер Фюрт?

- Това е труден въпрос. В Ботев бе направена добра селекция и бяха привлечени силни чужденци. Мисля, че с този състав отборът може спокойно да се мери с Гройтер Фюрт.

- Какво е настроението в съблекалнята и има ли вече колектив?

- Още в началото, когато се прибрах в Ботев ми направи впечатление, че в отбора са събрани доста интелигентни момчета, което е много важно. Вече се забелязва един добър колектив. Настроението е като преди всеки мач. В Германия ме научиха да не разделям отборите на първи и последен, на силни и слаби, така че за мен мачовете с Левски и ЦСКА не се различават от останалите. Настроението в съблекалнята е добро и очакваме мача.

- Говорите ли си в отбора за големия интерес към мача и еуфорията сред публиката на Ботев?

- Естествено, че това ни вълнува и следим какво се случва. Мисля, че на „Герена” публиката на Ботев може се окаже повече от тази на домакините. Разбрах, че са отпуснати 2500 билета за нашите привърженици, според мен в София те ще бъдат доста повече. Подобна подкрепа е много важна за всеки един отбор.