Силният човек във „Футбол Про Медия“ Атанас Караиванов коментира в „Спортно шоу Гонг“ ситуацията с телевизионните права и факта, че от предстоящия кръг мачовете от „А“ група ще се предават вече по Нова телевизия и Диема.

„Страшно е около мен, но трябваше да се стигне до този ден. Бяхме уведомили още преди месец, че не получаваме договорените средства и че ще прекратим договора. Безспорно се случи нещо много важно за българския футбол. Първенството ни предизвиква голям интерес. Този продукт трябва да го подобряваме. Може някои от грандовете да са в криза, но хората продължават да се вълнуват от българското първенство“, сподели Караиванов.

„Нова Броудксастинг Груп“ има договор с нас и от утре той влиза в сила. Те ще обявят това в свое съобщение. Двата мача, които бяха планирани, остават по програма от 20 часа – утре по „Диема“ Лудогорец – ЦСКА и в неделя пак по „Диема“ Левски – Ботев Пд. Направихме и програмата за шестия и седмия кръг. От следващия кръг ще се излъчват по 4 мача. БФС ще обяви програмата Съобразили сме се и с Любо Пенев. Броят на мачовете е по-голям. Ще имаме стабилен партньор в лицето на „Нова Броудкастинг Груп“. Всички големи телевизии имаха интерес, но най-сериозни и последователни бяха от „Нова“. Благодарение на тях, можем да запазим финансовите параметри, които бяха досега. Парите ще се запазят в договорения размер.“

„ТВ7 пропусна всички срокове. Направихме компромис. Дори обявихме, че спираме излъчването и им отнемаме правото да предават мачовете. Тогава усетих огромния интерес на хората. От БФС също настояха излъчванията да продължат. Боби Михайлов винаги е бил коректен. Тогава се съгласихме излъчванията да продължат, макар че ние сме ощетени. Няма как в друга държава първенството да започне, а телевизията да не плаща“, завърши шефът във „Футбол Про Медия“.