Локомотив София победи с категоричното 4:0 Черноморец Бургас в мача от 5-я кръг от футболната А група.

И четирите попадения за "железничари" бяха дело на Калоян Караджинов, съответно в 27-та, 37-та, 53-та и 81-та минута на мача.

Голмайсторът за локомотивци отбеляза първия си гол в срещата в 27-та минута. След центриране на Марчо Дафчев Караджинов засече с глава и даде преднината за своя отбор.

Второто попадение стана по идентичен начин. Дафчев центрира отново отдясно, но този път от пряк свободен удар, след който Джилас чукна леко топката и я отклони, Караджинов я засече с крак за 2:0.

През второто полувреме паднаха и другите две попадения в мача. Караджинов направи своя хеттрик в 53-та минута, след като бе изведен от Джилас в коридор.

В 81-та минута бе оформен и крайният резултат. След диагонален шут на Саша Антунович, вратарят на гостите Стоянов отклони топката, а за Караджинов не остана нищо друго освен да я вкара във вратата на Черноморец за 4:0.

Стана ясно, че Зоран Балдовалиев най-вероятно няма да се възстанови за мача от турнира за Купата на УЕФА срещу Рен.

Помощник треньорът на Локомотив София Антон Велков ще отиде да наблюдава мача на Рен от френското първенство срещу Лориен.

След тази категорична победа, "железничарите" излязоха на второ място в класирането на 1 точка зад временния водач Пирин и на 1 точка пред третия ЦСКА.