Капитанът на „Черно море” Георги Илиев е категоричен, че са необходими победи и самочувствие, за да може отборът да излезе от тази дупка, в която е изпаднал. Според него треньори и ръководители трябва да кажат къде играчите бъркат , за да могат да преболедуват този период и тръгнат нагоре.

Ето какво сподели в интервю за „Морски гонг“ по Дарик радио Георги Илиев по темите:

…Ще изиграе ли Черно море най-после своя мача на сезона в първенството:

„По-скоро се надявам големият ни мач в първенството да ни предстои. Доста мачове ни се събраха без победа при подновяването на шампионата. Голяма липса и на късмет ни преследва. И дузпа изтървах и доста положения не реализирахме и червени картони получихме..Всичко негативно обрахме в тези мачове. Надявам се тази почивка, която ни се отвори да е дошла на време. Изиграхме 3 контроли. Надявам се нещата да се променят и не само да изиграем най-добрия си мач за първенството, но и да запишем победи и да спечелим точки.

За евентуални шансове за 3-ото място при серия от победи до края:

„ При тази серия от негативни резултати, не мисля, че въпросът е много удачен за евентуално трето място. По-скоро ни трябват победи и самочувствие, за да излезем от тази дупка, в която сме изпаднали”

За причината за липса на резултати:

„За всичко в този живот си има причини. Явно някъде сме сбъркали, продължаваме да бъркаме, щом така се получава. Въпросът е хората отгоре-треньори и ръководители да ни кажат къде бъркаме и заедно да преболедуваме този период и да вървим нагоре.

За мача с Пирин:

„Със сигурност Пирин не му е там мястото, където се намира.Гледах доста техни мачове. Разполагат с доста качествени футболисти. Някои от тях са млади таланти минали през благоевградската школа, други са играчи са минали през отбори от  голям калибър като ЦСКА. Тази сплав е доста добра. Разполагат и с треньор, които умее да мобилизира. Със сигурност няма да ни е лек мачът. Не знам в последните няколко години да е имало изобщо лек мач на „Тича”.Може би ни предстои поредният труден мач за нас, който трябва с цената на всичко да спечелим”.