Старши треньорът на Локомотив Пловдив Драган Канатларовски призна, че отборът му започва да изостава от афишираните амбиции за челно класиране и участие в евротурнирите догодина. Той счита, че мачът с Берое е отлична възможност „смърфовете” да започнат победна серия, която да върне отбора сред водещите тимове.

„Очаква ни много труден и тежък мач. Берое е корав отбор и не бива да се заблуждаваме от това, че е на последното място без спечелена точка. Напротив, според мен това ще ги настърви и те ще дадат всичко от себе си, за да си тръгнат с нещо от Пловдив. От друга страна ние също сме в незавидно положение, тъй като точките ни са по-малко от това, което очаквахме. Длъжни сме да използваме фактора домакинство и да спечелим. Ако успеем, после влизаме в серия от мачове, в които ще бъдем фаворити и ще имаме шанс да се издигнем в класирането”, коментира наставникът на „черно-белите”.

Канатларовски не скри, че незадоволителното начало поражда напрежение във футболистите, което може да бъде туширано само с добри резултати в мачовете.

„Няма как да не се появи леко напрежение в отбора, това е нормално, когато не печелиш. Въпреки това, ние знаем, че имаме качества и можем да се представяме на по-високо ниво. Все още е много рано и имаме достатъчно мачове да натрупаме точки. Просто трябва да започнем да побеждаваме. Тогава увереността ни ще нарасне и всичко ще си дойде на мястото.”

Най-големият проблем за македонския спец продължава да бъде липсата на изявен централен нападател. Варианти за върха на атаката са Здравко Лазаров, Ненад Лукич и Драги Коцев. Канатларовски обаче предпочита да не губи от креативността на Електричката по фланговете, като го забие отпред.

Междувременно Базил де Карвальо започна леки тренировки, но със сигурност отпада за мача в петък, а по всяка вероятност и за гостуването на Видима в следващия кръг. Очакванията са сенегалецът да се върне в игра чак след паузата в първенството. Срещу Берое Канатларовски няма да разчита и на наказания Джереми Родригес.