Треньорът на Локомотив Пловдив Драган Канатларовски очаква много труден мач за неговия отбор срещу Локо Сф. Той аргументира тази си прогноза с със силната защита на столичните „железничари” и опитът, който противникът притежава.

„Не бива да се заблуждаваме, че мачът в събота ще бъде лек. Локомотив София е един стабилен отбор, който може добре да се затваря и трудно допуска голове. Сами видяхте, че в три от срещите си в Лига Европа запазиха вратата си суха. Този отбор притежава добри футболисти и достатъчно опит, така че аз очаквам доста труден двубой”, коментира македонският специалист.

Въпреки това, Канатларовски е категоричен, че „смърфовете” ще гонят единствено победата в събота. „Добрата игра, която показахме през второто полувреме на мача с Лудогорец и спечелената точка при това гостуване, няма да имат смисъл, ако не спечелим срещу Локомотив София. Доволен съм от представянето ни в първия кръг и особено през второто полувреме, когато се видя, че разполагаме с добър и подреден състав. Видяхме отбора такъв, какъвто искаме да го виждаме, колкото може по-често.”

Канатларовски все още не знае дали ще може да разчита на Даксон да Силва и Карлос Еспиноза в предстоящата среща. На „Лаута” все още чакат работните визи на двамата и до петък вечер ще имат готовност за картотекирането им. Наставникът на „черно-белите” призна, че заради неяснотата около Даксон е готов с няколко варианта за стартова единадесеторка за събота.

Железничарското дерби със сигурност пропуска Юнес Бенжелюн, въпреки че защитникът напредва с възстановяването си след контузия. През седмицата той записа 70 минути в приятелската среща с „Гигант” Съединение, в която участие взеха предимно юноши на Локо Пд.

В същото време групата футболисти, които пропуснаха тренировките в началото на седмицата заради вирус вече се чувстват добре. Единствено Любо Витанов все още не е в пълна кондиция, но почти сигурно и той ще е напълно готов до началото на мача с Локо София.