Ботев Пд се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България след успех с 2:0 като гост на Локомотив Сф. Въпреки че излезе като фаворит в срещата, железничарският клуб не съумя да намери начин да преодолее „канарчетата”, които стигнаха до попадение още в 33-та минута чрез Илиян Гаров и удвоиха преднината си в самия край на мача чрез Георги Христов, реализирал от дузпа.

Ботев Пд отпразнува по най-добрия начин 96-та си годишнина, тъй като момчетата на Тенчо Тенев стигнаха до полуфиналите съвсем заслужено, след като демонстрираха по-голямо желание за успех, подплатени с умения.

Мачът бе равностоен, поне до първото попадение, като гостите поглеждаха малко по-често към вратата на железничарите.

Съвсем закономерно резултатът бе открит в 33-та минута, когато Георги Какалов центрира от ъглов удар, а Илиян Гаров засече с глава топката и я прати в долния десен ъгъл мрежата, пазена от Урош Голубович. До края на полувремето домакините се мобилизираха и опитаха да върнат попадението, което би им дало нужното спокойствие за следващите 45 минути. Това обаче така и не се случи.

Дори и след почивката Ботев Пд продължи да напада, без да се страхува и да се затваря отзад. След подновяването на играта „канарчетата” създадоха още няколко положения, с които застрашиха вратата на Локомотив Сф. В 54-та минута Какалов центрира към Минев, който с глава оплете топката в мрежата, но от външната страна на вратата. Домакините също опитаха да се върнат в мача, Джилас бе на изгодна позиция за гол в 69-та минута, но не успя да отправи ударът, който би изравнил резултата.

За сметка на това в 89-та минута Георги Христов бе покосен от Урош Голубович в наказателното поле и реферът Ангел Ангелов отсъди дузпа. Потърпевшият бе точен от бялата точка за 2:0. Секунди след това само малшансът попречи на Какалов да направи резултата класически.

Благодарение на този успех и по-добрата игра, Ботев Пд се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България, които са насрочени за 16-ти април.