Отборът на Ботев Пловдив поднови занимания след дългата почивка, която футболистите получиха от треньорския щаб след мача с ЦСКА. Заради паузата в първенството, "канарчетата" бяха разпуснати за четири дни преди в сряда сутрин тимът да се събере, за да започне отново с тренировките. 

По-голямата част от подготовката на отбора за мача с Локо Сф ще пропуснат националите Йордан Христов, Серкан Юсеин, Валентин Томов, Наско Милев и Владимир Айтов. Четиримата младоци се явиха на днешната тренировка, но от утре се присъединяват към представителния отбор до 19 години, който през следващата седмица ще изиграе 2 приятелски срещи срещу Германия, съобщава официалният сайт на клуба.

Първата тренировка на "жълто-черните" започна във фитнеса и продължи с тичане около терените на базата. Въпреки че проведе сутрешното си занимание в Коматево, Ботев ще се подготвя за мача в "Надежда" основно на терена в Брестник. Причината за това е интензивната работа по зазимяването на естествените терени на клубната база, която трябва да приключи до следващия домакински мач срещу Берое.