Устремилият се към шампионската титла тим на Локомотив София постигна важна победа над Сливен в мач от 22-ия кръг на А група. Възпитаниците на Драгомир Окука се наложиха с 2:0, а и двата гола за домакините бяха дело на Мартин Камбуров.

Нападателят откри от дузпа десет минути преди края, а в даденото от съдията продължение Камбуров оформи крайното 2:0.

С успеха Локомотив София се доближи на точка от лидера Литекс, който утре е домакин на Миньор Перник. Ловчанлии имат актив от 48 точки.

Първото полувреме на мача приключи при нулево равенство, въпреки че и двата тима имаха добри възможности да открият. Първата интересна ситуация дойде още в 5-ата минута, когато Александър Тонев стреля силно от около 15 метра, но Левашки със сетни усилия спаси.

В 21-ата минута домакините стигнаха до добра възможност след грешка в отбраната на Сливен. Топката попадна в Дерек Асамоа, който отправи добър изстрел, но топката среща напречната греда зад Тодор Тодоров.

Всичко по-интересно се случи през второто полувреме, когато дойдоха и двата гола в мача. Повечето опасности пред вратата на гостите бяха създадени от Камбуров, който беше основна заплаха за Тодор Тодоров.

В 70-ата минута Камбуров получи топката в наказателното поле от Генков, майсторски преодоля бранител на гостите и стреля силно, но Тодоров спаси акробатично. Домакините стигнаха до дузпа в 79-ата минута, когато при една от поредните атаки за Локомотив Митев бе спънат в наказателното поле, а главният арбитър от Кипър Мариос Панаи не се поколеба да покаже бялата точка. Камбуров бе точен от наказателния удар за 1:0.

В даденото от съдията продължение Камбуров оформи крайния резултат. Митев проби добре отляво и намери непокрития нападател, който с премерен удар по земя от около 12 метра направи 2:0.

Преди началто на мача привържениците на домакините подариха букет и специален плакет на наставника на тима Драгомир Окука, който вчера празнува своя рожден ден.