Мартин Камбуров предпочете Локо Пд пред Левски. Тази новина засегна синьото его. Егото на клуб, на който почти никой български футболист не отказва, независимо от шансовете си да се наложи и да играе (последни примери: Борко Стойчев и Веселин Минев).

Камбуров постъпи мъжки и не позволи Левски да замъгли съзнанието му с обещания за титли, купи, евробитки, национален отбор и повече пари.

Той не се отметна от думата, дадена преди седмица на Левент Назифоглу - достойна постъпка. Не е достойна постъпката на „сините”, които опитаха да го отмъкнат, след като разбраха, че все още няма официален договор с Локомотив въпреки устното „Да”. Договор, който се забави само заради формалното прехвърляне на собствеността в Пловдив.

Защо Левски не потърси и не се сети за Камбуров преди Локомотив да го върне в публичното пространство на България? Ето това трябва най-много да притеснява „сините” фенове. Можеше въобще да не се стигне до казус, ако футболистът бе потърсен първо от офисите на „Леге”, вместо от тези на „Лаута”.

В Левски трябва най-после да разберат, че идва един момент, в който няма да печелят всички битки, с които се захванат на родна земя.

Мотивите на Камбуров да се върне на Лаута може би наистина са свързани в по-сигурното бъдеще на терена, а не в парите. Важна е обаче дадената дума, отношението и любовта. Любов, която Камбуров със сигурност има в Пловдив, но и със сигурност щеше да си извоюва в София, защото вече е доказал, че е футболист от класа. Футболист, който има зад гърба си два поредни голмайсторски приза и възможност за трети, ако не бе продаден през зимата. Футболист, който нямаше да е анонимник на Герена, защото, за разлика от чакания като месия Дарко Тасевски, е показал какво може.

Вярно е, че Левски няма да е по-слаб без Камбуров, но също така е вярно, че на Локомотив този трансфер в тази ситуация бе необходим.

Сега Левент Назифоглу може и да благодари на „сините”, че се намесиха, защото така Левски помогна на новия собственик да покаже и докаже високите си амбиции.

Сега вече летвата пред бившия вратар на Галатасарай се вдигна високо и от него се очаква да бори силните. Въпрос на време е да успее.