Нападателят на Локо София Мартин Камбуров призна превъзходството на Литекс в дербито между двата тима в Ловеч, спечелено от домакините с 2:0. Според голмайстора на столичните „железничари”, съставът на Литекс напълно заслужава очертаващата се титла за тима на Ангел Червенков.

Литекс се възползваха от ситуациите си, а ние пропуснахме. Закономерно 2:0. Очертава се, заедно с Левски и ЦСКА да се борим за второто място. Ще се борим до последно. На моменти владеехме инициативата и топката. Имахме си положенията при 0:1. Ако гредата на Генков беше влезнала, мачът щеше да се развие по друг начин.

Закономерно мисля, че Ловеч заслужава да бъде шампион”, каза Камбуров.

Полузащитникът на Локо Сф Марчо Дафчев се появи като резерва, но можеше веднага да разочарова Литекс с шут от пряк свободен удар. „Имах голямо желание да вкарам, но не се получи,” коментира той след загубата с 0:2 в Ловеч.

„Неприятна загуба за нас, дойдохме с много желание и надежда да вземем точки, явно не се получи. Животът продължава, в сряда друг мач, борбата за Зона УЕФА продължава, това е. Ако Литекс сгрешат, ще си използваме шанса, но виждате как е,” добави Марчо Дафчев.