С голове на Мартин Камбуров в 12-ата и Дерек Асамоа в 56-ата минута Локомотив София победи Ботев във Враца с 2:0 в контрола днес.

Камбуров оползотвори с глава центриране отдясно за първия гол, а Асамоа бе изведен в наказателното поле и с удар първо в лявата греда, откъдето топката влезе в мрежата, фиксира успеха за железничарите.

Това е пета победа за тях в проверките от общо шест срещи. Последният мач за отбора от подготовката му ще бъде в събота от 18:00 часа в „Надежда“ срещу кипърския Олимпиакос Никозия.

Локомотивци можеха да стигнат и до класиката срещу врачани, но бомбеният удар от 35 метра на Караджинов срещна напречната греда в 77-ата минута. Най-добрите положения за домакините пък бяха профукани от резервата Данчев в края на двубоя. Тогава, сам срещу вратаря Тинков, той не успя да го преодолее и да вкара почетен гол.

В средата на втората част Цветан Антов от Ботев Враца бе уцелен с топката по главата в игрова ситуация и линейката веднага го откара до местната болница. Футболистът е получил комоцио при инцидента.