Новата статуетка "Футболист на кръга" във вид на малка пластика получи пръв халфът на пловдивския Локомотив Мартин Камбуров. Той бе избран за играч на VІІ кръг в съвместната анкета на в. Футбол и Пресклуб България със 17 гласа от общо 21 участвали в допитването треньори и експерти. Втори с 3 гласа е Мартин Керчев от Славия, а 1 глас е за Димитър Телкийски от Левски, съобщи официалният сайт на Пресклуб България.

Камбуров благодари за оценката, но се присъедини към мнението на бившия играч на Ботев и ЦСКА Георги Славков, че целият отбор трябва да бъде отличен с това звание. Той отбеляза важен гол във вечното пловдивско дерби за разгромната победа с 4:0 на "смърфовете" над вечния съперник в събота.

Мартин Камбуров не е прекален оптимист за крайното класиране на отбора и мисли, че на него и колегите му ще бъде много трудно да наваксат изоставането, но във всеки мач ще се стремят да играят по-добре от предишния.

Самият той все още не си е върнал формата от периода преди заминаването му за Обединените арабски емирства, но се надява до Нова година да я възстанови.

"Следя внимателно мачовете на националния отбор по телевизията и бих се радвал да получа повиквателна, но още не съм на необходимото ниво", заяви голмайсторът.

Камбуров сподели, че новите ръководители на отбора са много амбициозни, но в Локомотив има много млади футболисти, които тепърва ще се обиграват.

Конкретна цел за класиране не им е поставяна, въпреки че желанието на всички е да бъдат в първата четворка.

„Еуфорията след този мач е голяма, но трябва да стъпим здраво на земята, защото в предишните срещи допуснахме загуби от слаби отбори като Марек", смята Камбуров. Той призна, че е водил разговори с Наско Сираков, преди да реши окончателно къде да продължи кариерата си след завръщането, но е избрал Локомотив, защото дължи на този отбор най-хубавите години в израстването си като футболист.

Бившият юноша на Ботев няма никакви сантименти, когато играе срещу "канарчетата" и с удоволствие отбелязва голове в тяхната врата. Халфът потвърди, че Локомотив в момента няма финансови проблеми и неговите играчи мислят само за футбол. Той отдаде дължимото и на професионализма на Стойко Сакалиев, който даде паса за неговия гол.