Наставникът на Литекс Христо Стоичков за пореден път доказа, че много обича работата си децата. След като наскоро откри учебната година в ловешко училище, той стана наставник за един ден и на детски тим, информира официалният сайт на Литекс.

Удоволствието да бъдат тренирани от носителя на Златната топка имаха малчуганите от село Койнаре. Камата откликна с радост на поканата на кмета на града Данаил Тоновски и заедно с асистентите си Петко Петков и Николай Димитров проведе тренировка с подрастващите от местния футболен клуб.

Стоичков насърчаваше и обясняваше търпеливо тънкостите на футболната игра на всеки един от новите си възпитаници, които от своя страна се стараеха да попиват от майсторлъка на легендата. Освен с присъствието си, старши треньорът на ловчанлии зарадва отбора и с футболни топки и екипировка.

„С радост дойдохме да поработим с тези деца и макар в едно занимание, да им покажем интересни неща. Разбира се, в Койнаре, както и в далеч по-големи градове, достатъчно добри условия за високи резултати няма,но пък важното е, че в децата има желание и ентусиазъм да спортуват. Кой знае, един ден може именно от тях да излезе голям футболист... Хубаво е също така, че има и хора като кмета, които да ги окуражават и помагат с каквото могат. Неведнъж съм казвал, че спортът само ще им е от полза за бъдещето, за формирането на тяхната личност и характер. Затова ние възрастните, трябва да ги насочим към игрищата и площадките. Нека тренират, нека тичат, нека работят в колектив... Стотици пъти е по-добре, отколкото да захапят цигарите по баровете на 13-14 години“, сподели Стоичков.