Среща от група 2 за определяне на класирането от четвърто до шесто място на турнира "Албена къп 2012":

Калиакра /Каварна/ - Калатис /Мангалия, Румъния/ 2:1 ( 1:1 ) Калиакра приключи участието си в турнира "Албена къп 2012" с победа над румънския Калатис /Мангалия/. В среща от група 2 за определяне на класирането от 4-то до 6-то място тимът от Каварна надигра румънците с 2:1 и оглави втората половина на таблицата.

Втородивизионния тим от Румъния, който се бори за оцеляване, надигра през първото полувреме елитния Калиакра. Гостите от Мангалия пресираха домакините в половината им, защитаваха се умело, организираха бързи контраатаки. При една такава ответна акция капитанът на румънците Калатис Барду бе изведен на върха на атаката и с нисък плътен удар вкара топката в мрежата на Мирослав Григоров - 0:1.

Голът даде самочувствие на момчетата от Калатис, които имаха досега само една спечелена точка, и заредиха комбинации, при три от които можеха да удвоят резултата.

Четири минути преди почивката Джунейт Яшар центрира от ъглов удар и защитникът Павел Ковачев вкара с глава на румънския вратар за 1:1.

След почивката футболистите на Калиакра се върнаха в играта, създадоха и две чисти голови положения. Голът на победата отбеляза централният нападател Илиян Чавдаров с красив удар извън наказателното поле в 58-ата минута на срещата - 2:1.