Калиакра се наложи с 1:0 над Видима Раковски и спечели един от най-важните си мачове този сезон. В последната среща от 27-я кръг, тимът от Каварна направи голяма крачка към оцеляването си в А група, и направи шансовете на своя съперник за същата цел още по-малки. Калиакра вече е с 26 точки, на цели шест от чертата, три кръга преди края на шампионата. Видима остана при изпадащите, със своите 20 точки, но все пак на теория още може да се спаси.

Калиакра бе по-добрият тим на терена през по-голяма част от двубоя, пропусна някои отлични положения да поведе и с по-сериозна разлика, но направи доста пропуски, а и стражът на гостите Пламен Колев имаше добри изяви.

Още в 10-та минута Мартин Димов можеше да открие резултата, но топката срещна страничната греда. До почивката домакините имаха и още три много добри ситуации, но в два от тях Колев отрази, а Майкъл Тевия пропусна да вкара при отлично извеждащо подаване на Иван Александров.

Опитите на Видима се ограничаваха до далечни удари, като те се брояха на едната ръка. Калиакра обаче се поддаде и на нервите в началото на второто полувреме и стигна до заслужено попадение чак в 70-та минута. Тогава Раденцов центрира от корнер, и там в разбъркването най-съобразителен се оказа Детелин Димитров, който с глава прати топката в мрежата.

В заключителните 15-тина минути Видима се активизира, а и Йордан Господинов подходи разсеяно в някои ситуации, за да даде шансове на съперника. Владинов и Ашимов можеха накрая да донесат и точката за тима от Севлиево, но с общи усилия Калиакра се справи и записа невероятно ценни три точки в актива си.