С два гола на младока Иван Александров Калиакра се наложи с 2:1 над Миньор Перник в отложена среща от 5-ия кръг на първенството. Така новаците записаха в актива си първа домакинска победа през сезона, а перничани инкасираха пета загуба в пет мача. Дебют за Миньор направи новото попълнение Йордан Тодоров, който дойде от румънския Стяуа.

Мачът започна с натиск на домакините от Калиакра, които пренесоха играта в половината на перничани. Въпреки това в първите 20 минути те не създадоха чисти голови положения, а разчитаха на мелета и бъркотии. Вратарят Иван Чворович обаче се намеси няколко пъти с майсторство и запази вратата си. В 27-ата

минута десният бранител Костадин Марков отбеляза попадение за Миньор по доста странен и комичен начин. Той изрита топката в наказателното поле, вратарят Йордан Господинов не прецени правилно треакторията й, тя тупна пред него и го прехвърли, спирайки се в мрежата.

В 33-ата минута ветеранът Светослав Петров стреля от фаул, топката леко се отклони от стената, но вратарят Чворович внимаваше и изби в корнер. Само минута по-късно реферът спря атака на домакините след като свири фаул в атака на Иван Александров. Чак в последните минути на първата част миньорци създадоха реално голови положение, което обаче беше пропиляно от новото попълнение Йордан Тодоров.

Домакините започнаха със същия ентусиазъм и през второто полувреме. В 50-ата минута Ивайло Раденцов центрира опасно, но Олегов и Чворович ликвидираха опасността. След това вратарят спаси вратата си с боксиране на топката в корнер, а три минути след това Георги Станчев пропусна от непосредствена близост. В 59-ата минута натискът на Калиакра даде резултат и Иван Александров изравни. Той се разписа след центриране от дясно, като топката рикошира в крак на пернишки бранител, а Александров изпревари вратаря Чворович, който тръгна да пресича подаването.

В 75-ата минута домакините направиха обрат в мача благодарение на второто попадение на Иван Александров. Георги Кичуков центрира от корнер, Александров изпревари персоналния си пазач Адриан Олегов и вратаря Чворович и прати топката в мрежата за 2:1.

Миньорци можеха да изравнят в 80-ата минута след центриране от фаул от ляво, но Мартин Димов беше застанал на голлинията и с глава спря топката. Само минута по-късно резервата Румен Рангелов се оказа сам срещу вратаря на Калиакра, но стреля в аут.