Калиакра победи варненския Спартак в морската столица с 2-1. Първият половин час от мача не блестеше с кой знае какви футболни достойнства и головите положения липсваха. В 30-ата минута на мача Димитър Трендафилов направи интересен ход със смяна на 9 от полевите играчи.

Домакините откриха резултата след фамозно попадение от пряк свободен удар на Марин Петров. След изпълнението му в 35-ата минута от около 25 метра топката се удари първо в дясната, след това в лявата греда и се оплете в мрежата зад Цветан Димитров за 1-0. 10 минути преди това не бе зачетен гол на Иван Александров заради фаул в атака. В 37-ата минута Раденцов отправи първия точен удар за Калиакра в очертанията на вратата на Генко Славов, но последният бе на мястото си.

В края на полувремето отново Славов реагира авторитетно след удар на Цачев и топката излезе в корнер, след като се удари и в гредата. Треньорът на Калиакра Адалберт Зафиров също направи редица смени на почивката и играта на гостите видимо се оживи, като особено деен бе Георги Филипов.За разлика от него игралият преди почивка в атаката германец Стивън Хенинг не впечатли с изявите си и контролата се очертава за него като дебют и бенефис. В 50-ата минута Филипов проби мощно по левия фланг но вратарят Марков изби топката след удара му.

В 57-ата Зафиров отклони опасно топката към вратата на Спартак, но тя мина встрани. В 59-ата Бонев вкара уникално красив гол след далечен изстрел от въздуха по десния диагонал, топката се удари под напречната греда и тупна зад голлинията да 1-1. В 68-ата Яшар пропусна да даде аванс на Калиакра, но в 83-ата не сгреши. Тогава след нов пробив на Филипов в наказателното поле топката бе върната около точката на дузпата и резултът стана 1-2 след удар на Яшар. Преди това на 2 пъти варненци пропуснаха да реализират чрез Пламен Иванов и Смирнов.

Съставите:

Спартак: Славов, Динков, Илиев, Дончев, Ст.Иванов, Кателиев, Димитров, Михайлов, Беадиров, Станчев, Александров (Луго, Венков, Михалев, Илчев, Димов,Шакиров, Костадинов, Петров, Смирнов, Митев, Бекяров, Желязков, Пл. Иванов)

Калиакра: Димитров, Петров, Райчев, Коначев, Събев, Петков, Коруджиев, Яшар, Цачев, Раденцов, Хенинг (Бахтерлиев, Д. Димитров, Ан. Димитров, Кичуков, Д. Филипов, Цв. Филипов, Минков, Зафиров)