Калиакра излиза утре срещу Литекс с нов треньор за отложения 13-ти кръг на А футболната ни група. Това съобщи за БТА административният директор на клуба Красимир Тодоров.

Клубът от Каварна е подписал преди минути договор с опитния специалист Вачко Маринов Вачев. Контрактът със специалиста от Плевен е до 30 юни 2012 година.

Назначението на Маринов е продиктувано от факта, че досегашният наставник на Калиакра Радостин Трифонов беше с временен лиценз за старши треньор на А група и не можеше да продължи начело на тима през пролетния полусезон.

Вачко Маринов, който е бил някога треньор на Калиакра, идва в Каварна заради лиценза "УЕФА Про", който притежава.Радостин Трифонов, който води отбора през последните няколко месеца, остава в щаба на Калиакра.

Вачко Маринов е роден на 5 декември 1943 година. Като футболист играе за Спартак (Плевен) и Академик (София). Бил е треньор на Академик (Свищов), Чавдар (Троян), Спартак (Пл), Белите орли, Дунав, Чавдар (Бяла Слатина) и е работил в Мароко Калиакра приема Литекс утре,7 февруари, от 15,30 часа.

Двубоят трябваше да се играе през ноември, но "оранжевите" поискаха отлагане заради отсъствието на четирима младежки национали.