Калиакра Каварна и Светкавица Търговище не успяха да се победят и завършиха 2:2 в първия мач от стартиралия турнир Албена Къп.

 

Футболистите на Тони Здравков си осигуриха комфортна преднина от два гола в първите 15 минути, но до края на полувремето тимът от Търговище възстанови равенството.

 

Калиакра поведе в резултата в 10-ата минута от дузпа. Вратарят Георгиев спря непозволено Даниел Шмедин и реферът посочи бялата точка. Марко Марков не сгреши за 1:0.

 

В 15-ата минута Ивайло Раденцов не остави шанс на стража на Светкавица след точно изпълнение на пряк свободен удар, съобщиха от пресслужбата на каварненския тим.

 

След почивката Калиакра бе по-активният тим, но притисна противника по-сериозно едва в последните 20 минути.

 

В 70-ата минута Филипов засече добре центриране от корнер, но бранител на Светкавица изби от голинията. След последвалия корнер Антон Димитров стреля с глава, но вратарят Георгиев изби.

 

Няколко минути по-късно каварненският тим можеше да поведе отново в резултата, но техен гол не бе зачетен заради извършено нарушение. В 85-ата минута Марков стреля опасно с глава, но ударът му мина встрани от вратата.

 

Пет минути по-късно Кателиев вкара гол, който обаче бе отменен заради несъществуваща засада.

 

Така двата отбора си поделиха по една точка. В петък Калиакра ще изиграе втория си мач от турнира срещу Доростол Силистра.