Най-вероятният съперник на Черно море във втория кръг на турнира Интертото е кипърският Етникос Ахнас, който е фаворит за краен успех срещу македонците от Гьорче Петров в първия кръг.

Изключително представяне през миналата година направи в турнира Интертото тимът на Етникос, който последователно елиминира албанския Партизани, хърватския Осиек, и израелския Макаби Петах Тиква. Така кипърският отбор стигна до І-и кръг на турнира за Купата на УЕФА, в който елиминира белгийския Розеларе след загуба с 1-2 в първия мач и категорична победа с 5-0 на реванша. В тези два мача 7-ицата Зоран Степанович нанизва общо 3 гола на белгийците.

Френският Ланс попречи на Етникос Ахнас да влезе в групите на УЕФА. В първия мач между двата отбора, който се игра в Никозия не бе излъчен победител - 0:0. В срещата реванш френският тим се поздрави с победа у дома с 3-1. Единственото попадение за Етникос бе дело на голмайстора на отбора – сърбинът Милан Белич.

В първенството на Кипър Етникос завъри на 4-о място с 37 точки.

Наставникът на Етникос Тоза Сапурич разполага с 30 налични футболисти. Любопитен е фактът, че 14 от тях са чужденци: По 1 представител на Аржентина - защитникът Даниел Бланко, на Германия - халфът Ларс Шлиштинг, също и на Грузия, Унгария и Румъния, 3-има сърби, 2-ама словенци и 2-ама македонци.

Клубът е създаден през 1968 година. Официалните екипи са в синьо и бяло.