Защитникът Жуниор Кайсара даде първото си интервю пред родна медия след трансфера в Шалке.

Немците привлякоха звездата на Лудогорец за крупна сума и това е най-значимият трансфер, в който е замесен роден клуб през този трансферен прозорец. Ето какво сподели пред Гонг и Дарик радио Кайсара:

- Това е една огромна възможност за мен. Всеки футболист мечтае за такъв шанс в своята кариера. Надявам се да се възползвам от това и да се представя добре в този голям отбор.

- За колко години се обвързваш с германците?
- Договорът ми с тях е за три сезона.

- Каква е оценката ти за Шалке и немското първенство?
- Шалке е много силен отбор. Добър клуб с отлична подкрепа. Това е един много силен шампионат, който е на доста по-различно ниво от българското първенство. Трябва да работя много здраво.

- Какво искаш да спечелиш с новия си отбор?
- Аз, а и всеки друг футболист иска да стане шампион. Знам, че и другите отбори там ще искат същото, но аз ще работя, за да стана шампион. Ще се надявам да се представим силно и за купата, а естествено и в турнира Лига Европа. Надявам се да стигнем далеч. Аз като човек винаги искам да съм шампион.

- С този трансфер не започваш ли да мечтаеш и за националния отбор на Бразилия?
- Да, защо да не е така. Сега е малко по-възможно това да се случи. Ако заиграя силно в този голям шампионат, защо да не стигна и до селекцията на Бразилия?

- Какво е мнението ти за хората в Лудогорец, за всички в България?
- Много искам да благодаря на всички. Караха ме да се чувствам страхотно. Клубът много ми помогна. Благодарен съм на президента. Много го харесва, той е една специална фигура за мен. Мъчно ми е, че си тръгвам, но тази възможност бе много добра за мен, нямаше как да я пропусна. Това е важна стъпка за мен и моята кариера. Благодарности още един път към клуба, президента и всички хора в България. 

- Кой беше най-добрият момент за теб в страната ни?
- Най-добрите моменти бяха мачовете в Европа. Направихме чудесни кампании в Лига Европа и Шампионската лига. 

- С кой треньор работи най-добре тук?
- Харесвам ги всичките, работих много добре с тях. Мисля, че и те ме харесваха, така че не съм имал никакви проблеми с нито един от тях. Уважавам ги много, не мога да откроя никой от другите.

- Как виждаш шансовете на Лудогорец в Шампионската лига през новата кампания?
- Надявам се и вярвам, че момчетата имат качества да се представят добре. Сигурно ще има и нови играчи, има и нов треньор, който е качествен. Знам, че президентът иска отборът да влезе в групите. Ако не стане минималната задача е влизане в Лига Европа.