Само със 16 футболисти разполага старши-треньорът на Берое Илиан Илиев преди дербито на Тракия срещу Ботев Пловдив във събота.

С контузии са нападателят Ивайло Паргов, крилото Дончо Атанасов, полузащитникът Георги Божанов и бранителят Атанас Атанасов. Нападателят Захари Димитров е освободен от занимания за една седмица, заради треньорския курс, който кара в момента.

„Берое - Ботев е мач с огромен заряд и ние излизаме за победа”, обяви помощник-треньорът Ивко Ганчев. Той призова феновете на Берое да подкрепят своя тим и да не провокират почитателите на Ботев, предвид грозните сцени след пловдивското дерби, играно преди няколко дни.

За предстоящия мач от 12-ия кръг на А група говори и един най-добрите и постоянни играчи на Берое през сезона - Боян Пейков.

„Когато излизам на терена игнорирам проблемите извън футбола и се стремя да играя добре. В събота излизаме да вземем трите точки”, категоричен бе вратарят на беройци. Пейков, който бе избран от феновете за футболист №1 през месец октомври.

Двубоят Берое - Ботев е тази събота от 14:30 часа на стадиона под Аязмото. Главен рефер на срещата е Ахмед Ахмед от Бургас. Негови асистенти са Станимир Илков и Пламен Хинков.