Халфът на ЦСКА Абдер Кабус се размина с тежка контузия, след като бе лошо фаулиран по време на срещата от 15-ия кръг на А футболна група с Пирин. Мароканският национал бе откаран в Пирогов веднага, след като получи травмата.

След направения му преглед се установи, че контузията не е толкова сериозна и няма счупване, каквито бяха опасенията на „армейците”. Мароканецът ще почива седмица и ще бъде пуснат по-рано от останалите футболисти. Кабус ще пропусне контролната среща на ЦСКА срещу Светкавица на 12-и декември.

Кабус бе здраво наритан от възпитаниците на Филип Филипов и на почивката бе отведен в Центъра за спешна помощ, за да се установи сериозността на състоянието му. Наставникът на „армейците” Стойчо Младенов пусна на негово място Тодор Янчев.

Контузията на опорния полузащитник се получи в самия край на първото полувреме, когато Еривертон влезе грубо в краката му. Кабус бе изнесен на носилка. В 31-та минута отново мароканецът бе потърпевш, след като играч на гостите му влезе много грубо в гръб.