Ден преди гостуването на Левски от 18-ия кръг на А група, наставникът на Литекс Миодраг Йешич разкри пред Гонг очакванията си за дербито на стадион „Георги Аспарухов”:

- В сряда изиграхме труден мач – 120 минути, след това дузпи, много емоции. Всичко, което трябваше да направим в този мач, го направихме и се класирахме за полуфиналите за Купата на България. Сега нормално се връщаме към мача за първенство утре. Сега трябва да възстановим отбора, доколкото е възможно.

- Кой отбор е в по-добра позиция преди този мач, господин Йешич?

- Аз казах и преди първия мач между двата отбора за Купата – аз гледам на всеки двубой отделно. Мачът в сряда отмина и вече е история за нас. Обръщаме се към първенството и ще се опитаме и през него да стигнем до евротурнирите.

- В двубоя за Купата преобладаваха защитните схеми. Мислите ли, че ще бъде така и в срещата утре?

- Не трябва да сравняваме мачовете. Този мач вече е минал и ние ще направим всичко възможно да изиграем един добър мач в София и да направим добър резултат.

- Имахте критики към съдията в първия двубой. Сега отново реферът е чуждестранен. Може ли той да попречи на футбола?

- Веднага след мача казах, че не съм доволен от италианската съдийска тройка. Надявам се, че австрийската тройка да свири по-добре мача, но ако трябва да съм честен, се съмнявам.

- Имате ли проблеми с контузени футболисти от мача в сряда, които не могат да вземат участие утре?

- Беше много здрав мач. Мисля, че всички, които играха в сряда, ще са готови за срещата утре. В София идваме с 20 футболисти – 18 полеви и двама вратари. Чак преди мача ще определя групата.

- Притеснявате ли се от реакцията на публиката на Левски и как тя ще ви приеме на стадион „Георги Аспарухов”?

- Няма значение. Феновете на всякъде по света имат право да обичат своя любим клуб и да викат за своя отбор. Да правят каквото искат. Аз не се притеснявам изобщо. Нито вестниците, нито телевизията, нито феновете могат да променят мнението ми за мача.