Старши треньорът на Литекс Миодраг Йешич сподели, че сериозната бройка футболисти, които събра на първата тренировка на отбора, не са прекалено много. „Не са много, сега сме първи етап на подготовката и до 15-ти ще работим в Ловеч. До заминаването на отбора за Дубай групата ще стане ясна. Футболистите, които ще пътуват за емирството ще изкарат и пролетния полусезон, като пред тях ще има две поставени цели,” заяви сръбският специалист.

Йешич формулира ясно и въпросните цели: „Аз казах на футболистите, ще кажа и на вас – всичко, което трябва да направим с тези играчи, с които разполага отбора на Литекс, е да взимаме максималните точки във всеки мач. Кое място ще заемем на края на пролетта - ще видим тепърва. Литекс има качества и възможности да спечели най-много точки през пролетния дял на първенството и със събраните до сега, да заеме по-предно класиране. Другата важна цел пред нас е Купата на България. Вярвам, че сред тези осем отбора имаме големи шансове да вземем Купата на страната. На кратко, целите са две: максимален брой точки и спечелване на купата.”

Относно подготовката, Миодраг Йешич разказа: „В Дубай ще играем четири мача, след което се връщаме в България и след това отново пътуваме за Анталия от 1-ви до 17-ти. Там проверките ще са пет. След прибирането ни в Ловеч, до началото на първенството срещу ЦСКА, ще имаме още една контрола Общо проверките ще са 10, напълно достатъчно отборът да се обиграе за целите, които споменах преди малко.”