„Не сме виновни ние за равенството”, това заяви новият треньор на Литекс – Миодраг Йешич. „Оранжевите” направиха реми 1:1 с Черно море на Градския стадион в Ловеч.

„Играхме с много страх. Сами видяхте, че изгубихме цялото първо полувреме и причината за това е поредицата от слаби резултати, които тимът е записал преди да дойда аз. През второто полувреме имахме възможности да отбележим, но много бързахме пред гола и затова грешахме. Мисля, че по време на паузата в шампионата ще имаме възможност да поработим за този проблем”, каза сръбският специалист.

„Не мисля, че сме се отдалечили толкова много от четворката, защото до края на сезона има още много мачове. Ще се борим, докато имаме шанс. Единствените ми претенции към рефера са, че статичните положения се изпълняваха по 2-3 минути, което накъсваше много ритъма на игра, а от това губещи бяхме ние. Още веднъж казвам, за равенството не са виновни нито футболистите, нито треньорския щаб, нито ръководството, нито президента. Кризата в Литекс е от психологическо естество”, заяви Йешич.

От своя страна наставникът на Черно море Никола Спасов заяви, че тимът му е успял да неутрализира Литекс и логично е стигнал до равенството на градския стадион в Ловеч.

„Неутрализирахме отбора на Литекс и успешно стигнахме до равенството. Амбициите на нашия клуб винаги са били големи, публиката ни е претенциозна и от тук нататък във всички мачове ще играем за победа. Нищо друго не ни остава. Днес бяхме без няколко основни футболисти, но аз бях сигурен, можем да играем добре в Ловеч и го направихме по начина, по който исках”, коментира след равенството Спасов.