Наставникът на Литекс Миодраг Йешич сподели за Гонг, че отборът му има сили да постигне добър резултат срещу ЦСКА в първия мач на „оранжевите” през пролетния полусезон. Ето как сърбинът коментира дали ловчанлии са готови за срещата с бившия му тим:

- Мисля, че направихме добра подготовка, играхме със силни отбори. Все пак резултатите от този период не са най-важни. По-важно е да издържим срещу голям отбор, какъвто е ЦСКА – лидерът в първенството, който играе пред собствена публика. Мисля, че Литекс е готов да изиграе един добър мач и да покаже, добър и качествен футбол.

- Как мислите, че Ви посрещнат на стадион „Българска армия”? Вие сте човекът донесъл последната титла на ЦСКА.

- Аз го казах много пъти. Аз се чувствам на стадион „Българска армия” като у дома. Надявам се, че и моите футболисти ще се чувствата така на този стадион. Футболът се играе за феновете. Сигурно на Армията ще има доста запалянковци, но моят отбор няма причини да се притеснява. Знаем да играем футбол, имаме качества и това искам да покажем на „Българска армия”. Да видят всички, че Литекс играе здрав, хубав и качествен футбол.

- Какво може да промени този двубой за Литекс?

- Литекс си има своя цел. Поизостанахме малко в класирането. Имаме по-малко точки, отколкото трябва да има отбор като Литекс за един полусезон. Но ще се опитаме с хубав футбол да стигнем до европейските турнири. Литекс няма какво да загуби на „Българска армия”, може само да спечели. Сигурен съм, че ще играем добър футбол, а за крайния резултат не мога да давам прогнози.

- Господин Йешич, усеща ли се напрежение във Вашите футболисти и нормално ли е да има такова напрежение?

- Това е първи кръг на полусезона. Изиграхме много мачове по време на подготовката, но те са нещо друго. Футболистите ми са концентрирани за мача, но напрежение няма и не виждам причина да го има. Играем срещу лидера в класирането, който досега не е губил в първенството. Литекс ще излезе да играе футбол, да покаже че може и ако направим, това което можем, в което не се съмнявам ще стигнем до добър резултат.

- Наясно ли сте с играчите, които ще излязат в събота?

- На 100 %.

- Ще има ли изненади и футболисти, които искахте да използвате, няма да можете?

- Да има. Том е наказан и няма право да играе в този мач. Днес имаме тренировка и утре тези, които заминат за София ще попаднат в групата за мача. Единствено под въпрос е Ду Бала.