Старши треньорът на Литекс Миодраг Йешич призова българските съдии да пазят футбола, а не отделни отбори. „Само по този начин българският футбол ще се развива,” заяви той на днешната си пресконференция.

Сърбинът добави, че все още не е изгубил надежда Литекс да стигне до евротурнирите и чрез първенството. „Вярно, програмата ни е доста тежка, но ние винаги си поставяме високи цели, защото Литекс е голям клуб. Приоритет за нас обаче остава спечелването на Купата. Ще се опитаме да се подсигурим и през шампионата защото никой не може да ни гарантира, че ще спечелим купата. Аз обаче мисля, че имаме сили да постигнем и двете си цели,” каза още Йешич.

Бившият наставник на Славия и ЦСКА е наясно със състава за гостуването на лидера в класирането в първия пролетен кръг на А група. В групата със сигурност попадат младото откритие Момчил Цветанов и голмайсторът от зимния подготвителен период Крум Бибишков. „В общи линии групата, на която ще разчитам за мачовете този полусезон е ясна. Съществува вероятност обаче да продадем още някой от нашите футболисти. Но няма да бъдат повече от двама. Доколкото знам от собственика на клуба има интерес към наши играчи. Ще се стремим обаче да запазим гръбнака на състава,” сподели сръбският специалист.

„На стадион Българска армия се чувствам като у дома си,” заяви Йешич.”Надявам се и при моите футболисти да е така. Пожелавам на феновете на ЦСКА техният тим да спечели всички срещи, без мача срещу Литекс,” добави сърбинът.

„Доволен съм от подготвителните лагери, от старанието и трудолюбието на футболистите. Но най-хубаво е , че се върнахме в България без нито един контузен футболист. Единствено Ду Бала не взе участие на 100 % в подготовката, но той имаше проблеми с контузия. Решихме да го запазим и сега той вече отново е част от основната група. Дори смятам да го пусна едно полувреме в съботната контрола с Видима,” обобщи зимния подготвителен период наставникът на „оранжевите”.