Литекс приема Вихрен утре в първи осминафинал за Купата на България. Срещата е от 13 часа на Градския стадион в Ловеч. Наставникът на „оранжевите” Миодраг Йешич сподели пред Гонг очакванията си за сблъсъка с тима от Сандански.

- Още като дойдох в клуба казах на футболистите, че предстоящият мач е най-важен. Утре играем мач за купата на България и искаме да продължим напред. Концентрирани сме максимално за мача. Стъпваме крачка по крачка – направихме два добри мача и искаме да изиграем още два по правилен начин. Сега трябва да продължим напред за Купата на България, а за последния двубой ще мислим след този с Вихрен.

- Какво е настроението в тима? Вихрен бе един от тимовете, който победи Литекс през есента.

- Аз искам моят отбор да играе колкото се може по добър футбол и да дава максимума във всеки един мач. Няма лесни мачове. Така, че се готвим сериозно за мача с Вихрен. А що се отнася до това, че Литекс загуби от Вихрен за първенството – не мислим на този двубой като за реванш. Просто искаме да продължим напред за Купата. Да покажем добра игра. Пак казвам за мен е важно как играе Литекс. Името на съперника ни не ни интересува.

- В последния шампионатен мач с Ботев в игра се появиха едни от любимците на публиката в Ловеч – Янкович, Йеленкович и Берберович. Вие как оценявате тяхното представяне?

- Това са футболисти, които се завърнаха в техния отбор. Те се завърнаха вкъщи. Тук няма нищо ново за тях, нямат нужда от време за адаптация. Това са качествени футболисти и още в първия си мач показаха, че могат да повдигнат нивото на отбора още повече.

- Възможно ли е да запазите силите на някои от вашите футболисти преди последния, решителен двубой от първенството срещу Черноморец в Бургас?

- Преди малко Ви казах, че предстоящият мач е най-важен. С всички футболисти, които са на линия за мача утре искаме да изиграем една хубава среща и да продължим напред за Купата. Няма да пазим силите на никой. Най-важният мач е предстоящият, а той е утре срещу Вихрен.

- Имате ли проблем с контузени футболисти и с окомплектоването на състава?

- Имам известни проблеми с Бударен и със Сандриньо. Опитваме се да са готови за мача утре, но ще видим дали това ще стане за утре или за последния мач с Черноморец.