Капитанът на Литекс Небойша Йеленкович е възстановен и ще бъде на линия за мача със Славия за Купата на България утре. Сърбинът с български паспорт почти сигурно ще играе поне едно полувреме срещу „белите”. Напълно възстановен от травма е и Алехандро Сичеро, който се очаква да се върне в титулярния състав. Халфът Станислав Генчев обаче отпада от разширения състав за четвъртфинала. Той получи зверски удар в главата на шампионатния мач със Славия преди седмица, завършил 2:0 за „оранжевите” и не успя да се излекува. Генчев е под въпрос и за дербито с Локомотив (Сф) в събота.

19 души попаднаха в групата за мача със Славия. От разширения състав отпадна холандецът Тайс Слуйтер, който от началото на пролетния сезон е твърда резерва.

Вратари: Тодоров, Господинов; Защитници: Бандаловски, Желев, Кирилов, Сичеро, Николов, Венков, Занев; Полузащитници: Сандриньо, Йеленкович, Роберт Попов, Ивелин Попов, Манолев, Златинов, Уелингтом; Нападатели: Бето, Бибишков, Родич

Старши треньорът на „оранжевите” Люпко Петрович ще направи само един разбор преди двубоя със Славия. За първи път от началото на сезона футболистите няма да разузнават противника на видео. От вчера ловешките футболисти са на режим в ловна резиденция „Бялка”.