"Николай Бодуров e по-добър от Иван Иванов", така капитанът на Литекс Небойша Йеленкович препоръча съотборника си при "оранжевите" на сръбския Партизан Белград.

Българският национал е сериозна трансферна цел на сръбския тим, а ако Бодуров премине при "черно-белите", то за първи път в историята си Партизан ще има двама централни защитници – чужденци.

Йеленкович, който е бивш играч на сръбския Обилич, заяви в интервю за "Спортски журнал": "Бодуров е по-добър от Иванов. Моят съотборник е сигурен при центриранията, отличен е в играта с глава, добър е и при единоборствата, а предимството му пред Иванов е, че умее да изнася лесни топката и така да навлиза в халфовата линия, което пречи изключително много на съперника. Аз твърдя, че ако Партизан го вземе, ще се сдобие с едно много, много силно ново попълнение".

Запитан какво Партизан могат да очакват от Бодуров, Йеленкович отговори: "Недейте да се изненадвате, ако той вкарва често голове. В миналия шампионат на България той се разписа на три пъти, а откакто играем заедно в Литекс, аз съм го виждал да вкарва седем пъти".

По-рано днес стана ясно, че 100 000 евро делят българският национален защитник на Литекс от трансфер в сръбския гранд. Новият спортен директор на "черно-белите" Любиша Тумбакович бе в България и проведе среща със собственика на "оранжевите" Гриша Ганчев около трансфера на бранителя.

Двете страни обаче не са разбраха след първоначалните разговори, защото българският тим иска 500 000 евро за своя футболист, а Партизан са готови да дадат 400 000 евро за Бодуров.

Преговорите за защитника ще продължат и е възможно в най-скоро време двете страни да се разберат, а Бодуров в крайна сметка да се присъедини към Иван Иванов в клуба от Белград.