Динамичният винт в подбедрицата на вратаря на “Черно море” Георги Китанов беше изваден преди минути от клубния лекар д-р Стефан Петров и д-р Георги Ганчев. Талантливият страж от “Тича” още от утре хвърля патериците и започва постепенно натоварване. След месец му предстои контролен преглед, на който ще се разбере кога може да се върне на терена.

Иначе тренировка на стадион “Младост” (с топка и бегови упражнения) проведоха днес футболистите на “Черно море”. Продължават пробите на Стефан Къчев и Алфонсо Марте за поста десен защитник. Те се опитват да впечатлят наставника Никола Спасов, който ще ги пробва в учебната игра на тима в събота.

Млад страж се включи в заниманията на “моряците” във Варна. Треньорът на вратарите Стоян Ставрев ще тества новодошлият Злати Златев, който иначе ще се обиграва в мачовете на дублиращия отбор.

Трима от “Черно море” пък са сред 40-те футболисти, които влизат в полезрението на селекционера на младежкия национален тим на България Антони Здравков за европейските квалификации. Нашите ще научат съперниците си в групата след жребия на 5 февруари. Бекир Расим, Слави Сталев и Георги Китанов (въпреки контузията му) са сред 40-те играчи, между които ще се избира състава за евромачовете.

Преди тренировката днес за рожден ден подобаващо почерпи кондиционният спец Веселин Марков.