След като собствеността на футболното дружество Берое премина в нови ръце и след като бяха избрани нови Надзорен и Управителен съвети едно от първите решения бе за назначаването на изпълнителен директор. За отговорния пост бе избран неизвестният досега във футболните среди Геньо Петров Динев, информира Beroe Online.

Той е роден на 14 януари 1951 година в град Гълъбово. Завършил е ВТУ "Ангел Кънчев" Русе, специалност "Електро снабдяване и електро обзавеждане на промишлени предприятия". По професия електроинженер. Работил е в Брикетна фабрика, Гълъбово като директор. От 2000 година работи в БТК - "Радио и ТВ станции" на Станция "Ботев връх 2376 м", Стара планина. Отскоро е изпълнителен директор на Берое. Геньо Динев не е футболен лаик подобно на някои бивши директори в клуба.

Самият той е играл футбол, участвал е в студентски първенства, а за кратко се е пробвал и в аматьорския футбол с екипа на отбора от село Мъдрец. Beroe Online се свърза с новият шеф в Берое и го разпита за всичко по-интересно от клуба към днешна дата. Представяме ви интервю с него.

- Г-н Петров, отскоро сте изпълнителен директор на ПФК Берое. Първите ви впечатления, ситуацията в клуба след изпадането?

- За сега основното е да запазим тези футболисти, на които треньорите държат да останат в отбора и да привлечем нови попълнения. Има набелязани около 6-7 футболисти, основно местни момчета, които играят в отборите около Стара Загора. Ще дойдат и по-реномирани, по класни играчи, утвърдени в Б група – от Шумен, Спартак (Плевен), Марек. Напускат ни най-вече чужденците, които имат по високи претенции да играят в по-големи отбори. Това е мнението на треньорите и на спортно-техническото ръководство на отбора, че с тези футболисти трябва да се отстоява поставената задача – завръщане на отбора на Берое в елита. Относно лицензирането подготвяме документи, които са необходими. До края на месеца мисля, че ще го направим. Имаме уверението от БФС, че всичко около базите, всичко това което трябва да отговаря футболният отбор на Берое за Стара Загора всичко ще бъде наред, така че проблем от това естество няма. Финансирането също е осигурено.

- Треньорският щаб остава в същият състав – Илиев, Ганчев, Драгов. Няма да има промени?

- Точно така. Проведени са разговори с тях, присъстваха на съвещанието, за което казах, дадоха съгласието си.

- Относно финансирането се появиха различни информации. Г-н Динев също беше споделил, че е осигурена сериозна сума, по някои електронни медии дори излезе цифра от порядъка на 1,6 – 1,8 млн. лева. До колко отговаря на истината и г-н Ковачки ще продължи ли да подпомага отбора, това е също много важно да се знае?

- Абсолютно точно, така стоят нещата. Около тази цифра ще бъде бюджета на отбора. Тя е напълно достатъчна, особено за Б група. Тези средства ще бъдат достатъчни за издръжката на отбора и за това което ще привлечем допълнително.

- На скоро в Стара Загора беше г-н Ковачки, той имаше ангажименти и в Казанлък. Срещахте ли се с него, разговаряхте ли по въпроси свързани с Берое или поне с хора, които са около него и пряко се занимават със спорта и в частност с Берое?

- Това което каза г-н Динев, той е имал среща и разговор с г-н Ковачки е, че подкрепата за Берое от негова страна продължава и за този сезон. Така, че освен това което се знае, че той финансира и подкрепя футболният отбор на Миньор подкрепата за Берое от негова страна също ще продължи.

- До кога се очаква да стане ясно дали някои от играчите ще останат в отбора? Визирам най-вече Владислав Златинов. Митко Динев беше казал, че се водят преговори и той много държи на това да го задържи в отбора...

- Специално за Владислав Златинов не е ясно дали остава в отбора. До 10 юни предполагам ще са уточнени изцяло имената. Тогава ще е ясно и дали Златинов остава в отбора. Както казах очакваме футболисти от Шумен, Спартак (Плевен), Марек, Миньор (Раднево)... Не мога да конкретизирам имена. Набелязали сме няколко човека, с които ще водим разговори. Има комисия, която ще преговаря с футболистите за техните условия. Около 10-и ще има по-пълна информация по този въпрос.

- Приключи ли сагата с Иво Иванов и Жельо Желев? Наскоро от Ботев обясняваха, че ще има нова комисия, която да им присъди на тях двамата играчи. Абсурдно ли е това?

- Не, Иво Иванов и Жельо Желев са при нас. Когато ходихме във футболния съюз последно потвърдиха, че са наши играчи. Така че те остават в Берое.