Най-сериозната контрола на Лудогорец Разград пропадна. Българският шампион и Рубин Казан трябваше да играят в градче в Германи, близо до границата с Австрия, но това така и не се случи! Причината – от днес от Германската футболна федерация са забранили на своите рефери да свирят в контролни срещи.

Първоначално стартът на срещата се забави, тъй като нароченият за главен рефер на двубоя закъсняваше. Идвал с колело. С близо 15-минутно закъснение, той се появи, но оказа се, напразно...

Изникна идеята треньорът на Рубин да ръководи двубоя, а съдиите да заемат местата на странични рефери. Руснаците обаче отказаха този вариант.

Двата отбора започнаха да тренират в двете половини на терена. 20-ина минути по-късно се появи друг, млад съдия, заедно с трима помощници, но от Рубин отново отказаха двубоя. Като мотив, руснаците  признаха, че не искат да си имат проблеми с немската федерация и затова не желаят дошлите момчета да ръководят срещата.

Изненада: Няма да има мач между Лудогорец и Рубин Казан!

източник: Gong.bg, Веско Вълчев

Случката бе изключително куриозна още повече, защото на близо 100-ината фена на трибуните им бе поискан вход от 5 евро, за да наблюдават сблъсъка.

След близо час преговори окончателно стана ясно, че мач няма да има. Домакините обявиха новината, а след това започнаха да връщат събраните пари за вход.

Така двата тима проведоха тренировъчно занимание... на 200 км от базата на Лудогорец. Разградчани се прибира в петък по обед в България от подготвителния си лагер в Австрия.

Изненада: Няма да има мач между Лудогорец и Рубин Казан!

източник: Gong.bg, Веско Вълчев