Димитър Димитров-Херо е новият старши треньор на Черноморец (Бургас), информира БТА. Днес Димитров се срещна със собственика на клуба Митко Събев и уточни параметрите по бъдещата си работа, а официалният срок на договора не беше съобщен. Официално Димитров ще подпише договора си днес след обяд, когато ще разкрие и част от плановете си за лятната подготовка.

Предишният период на Димитър Димитров начело на акулите приключи през декември 2008-а година, когато той беше заменен от Красимир Балъков. След две години с трима треньори- Красимир Балъков, Антон Велков и Георги Василев, Черноморец така и не успя да излезе в Европа, каквото беше желанието на Митко Събев.

"Връщам се доволен, защото отново съм си у дома. Амбицията ми е да направим това, което заслужава нашият град. Предвид ситуацията около отбора, знам колко много и трудна работа ни предстои, но аз не се плаша нито от трудностите, нито от отговорностите“, каза за БТА Димитър Димитров.

През последните две години най-успешният български треньор от новото време работеше начело на тима Ал Кадисия от Саудитска Арабия, като в два поредни сезона успява да го спаси от изпадане въпреки трудната ситуация.

В следващите дни ще има яснота и около плановете за подготовка, както и по въпроса с бъдещето на някои играчи, основно чужденци. По-късно днес и досегашният треньор на тима Георги Василев ще има среща със собственика на акулите, на която ще стане ясно и начина на прекратяване на договора.