Сливен победи Левски с 1:0 като домакин в последния си мач от есенния полусезон на А група. В двубоя от 15-я кръг „сините” допуснаха пето поражение от началото на сезона, с което изостават значително от лидерите в подреждането. За сметка на това „воеводите” се поздравиха след успеха, въпреки че заемат незавидното 12-о място. Единствения гол в срещата реализира Деян Христов в 74-та минута.

Момчетата на Георги Иванов – Гонзо изглеждаха колкото уморени, толкова и примирени с позицията, която вече заемат в първенството. В момента Левски се намира на 5-о място с 26 точки, а с играта си срещу Сливен тимът не показа, че заслужава да е по-нагоре в подреждането. Самите играчи също се оправдаха с умората и натоварения график от мачове, което си пролича изключително много през втората част.

Срещата започна с минута мълчание, заради смъртта на Стоян Балтов, който бе убит пред столична дискотека преди година.

Красивите изпълнения и многото положения определено липсваха в мача. За сметка на това, грешките изобилстваха и в двете посоки. През първото полувреме Левски показа, че е по-класният тим и пропусна две чисти положения за гол. В 35-та минута Жоазиньо центрира в малкото наказателно поле, откъдето Дарко Тасевски с глава не можа да вкара. Малко преди края на полувремето Димитър Телкийски уцели напречната греда с красиво изпълнение. С прехвърлящ удар от границата на наказателното поле, завърналият се след контузия играч стреля, но топката не влезе в мрежата, а се отби в гредата. Домакините също имаха възможност за попадение през първите 45 минути, но страхотният шут от воле на Филипов в 27-та минута бе избит в корнер от Митрев.

Левски намали оборотите след почивката, но и Сливен не успя да се възползва от това до 74-та минута. В 54-та Александър Тонев опита шанса си от границата на наказателното поле, но вратарят на Левски улови. Малко след това на два пъти домакините можеха да се възползват след груби грешки в отбраната на „сините”, но направиха това едва в 74-та минута. Мирослав Миндев намери Деян Христов в центъра на терена, появилият се като резерва играч напредна, необезспокояван от заспалата отбрана на „сините”, излезе сам срещу Божидар Митрев и с диагонален удар вкара за 1:0.

Преди това, в 68-та минута, топката се оказа в мрежата на Левски, но преди това страничният рефер бе вдигнал флага си за засада. Въпреки възраженията на публиката, главният съдия зачете мнението на своя колега на линията.

В крайна сметка, след поражението Левски трудно би могъл да има претенции за титлата през този сезон, въпреки че до разпределянето на медалите остават още 15 мача през пролетта. Сливен пък има реални шансове да се измъкне от зоната на изпадащите, ако запази позициите си, тъй като вече е на 12-о място.