Пловдивските съдии Лъчезар Йонов, Петър Тарълов, Емил Митев, Руслан Минчев, Пеньо Ташев и старозагорецът Веселин Рашков ще последват съдбата на унгарския си колега Колош Ленгиел, съобщи за Гонг пресаташето на БФС Павел Колев.

Унгарецът, който ръководи скандалната контрола между България и Естония в Анталия и отсъди четири дузпи, бе наказан с доживотно изваждане от футбола в родината си.

Това очаква и Йонов, Тарълов, Митев, Минчев, Ташев и Рашков, които са си позволили в свободното време да поемат ангажименти на турнир за юноши в Латинска Америка, заедно със скандалния унгарец.

Президентът на БФС Борислав Михайлов и шефът на Съдийската комисия Костадин Костадинов са провели среща, на която е бил обсъден скандалът с пловдивската група рефери, ръководили мачове извън България, без да са поискали официално разрешение за това нито от преките си ръководители, нито от Костадин Костадинов.

Самата Съдийска комисия ще излезе с официално становище след заседанието си в Сливен в четвъртък и петък. Тогава ще бъде и традиционният семинар за съдиите от А и Б група.