Вратарят Ернестас Шеткус ще премине пробен период в Берое. Той днес започна тренировки с отбора и се очаква в следващите няколко дни да бъде решено, дали ще остане в тима. Шеткус е национал на Литва, а в момента е свободен агент след като прекрати взаимоотношенията си с Ботев Пловдив.

Ернестас Шеткус е роден на 25 май 1985 година в Таураге, Литва. Играе като вратар. Висок е 190 см. Започва футболната си кариера в Жалгирис (Вилнюс) през 2005 година, където за 4 години записва 80 официални мача. През 2009 година преминава в Таурас (Таураге, Литва) преди сезон по-късно да се завърне в Жалгирис (Вилнюс). Там изиграва 16 мача в А Лига, като в 7 от тях запазва вратата си без гол. През август 2010 година е привлечен от кипърския Олимпиакос (Никозия) където записва 22 официални срещи. През лятото на 2012 година е привлечен от Ботев. След назначението на Станимир Стоилов обаче наставникът реши, че футболистът е излишен и преди няколко дни го освободи от отбора.

Шеткус е национал на Литва, като е записал 5 срещи за мъжкия националния тим на страната си и 2 за младежкия национален отбор на Литва.

Изгонен от Ботев отиде на проби в Берое