По непотвърдена информация, босът на Миньор Никифор Вангелов в момента е обявен за национално издирване. По-рано днес, излезе информация, че той е сред арестуваните по време на сутрешната спецакция на МВР "Недосегаемите". Вангелов отговаря за енергийните проекти на бизнесмена Христо Ковачки и се води мозък на финансовата му империя.

Дарик все още не може да потвърди информацията, но според наши източници, Вангелов все още не е задържан в ареста, а се издирва от властите.

Вангелов е и роднина на крупния бизнесмен, като е женен за неговата сестра. Официално е собственик на футболния Миньор, въпреки че в спортните среди е публична тайна, че реалният притежател на пернишкия клуб е Христо Ковачки.

За връзка на антимафиотската операция с двамата роднини призна и вътрешният министър Цветан Цветанов. "Недосегаемите са нанесли огромни щети на държавата. Намесени са хора с високи обществени позиции", каза Цветанов, като на въпрос каква е връзката на Христо Ковачки с арестуваните отговори многозначително: "Добра".

Вицето на Бойко Борисов добави, че следващата стъпка на МВР е да бъдат претърсени на над 30 адреса - "някои от тях домашни, а други - офиси".

Никифор Вангелов е президент на Миньор Перник, но помага и на третодивизионния Велбъжд.

Той опита да влезе в парламента като водач на пропорционалната листа на партия "Лидер" в Перник и събра 6711 гласа или 8.86% от валидните бюлетини. Политическата организация обаче не прескочи 4%-ната бариера в национален план и остана извън парламента.