Футболистът  на Литекс  Исмаил Иса спечели наградата за футболист номер 1 на 11-ия кръг в родното първенство. Тогава оранжевите разгромиха състава на Черно море, а  нападателят  реализира хеттрик само за едно полувреме. В анкетата на Пресклуб България  гласуваха 24 футболни специалисти и треньор, 9 от които дадоха своя глас за Иса. Тодор Неделев от Ботев (Пловдив) получи 7 гласа, а Абушев от Локо (Пловдив) 6, информира официалният сайт на Литекс.

„Благодаря на съотборниците си за тази награда, без тях нямаше да я спечеля. Радостен съм, че след завръщането си в България отново играя добре и вкарвам“, бяха първите думи на  Иса при получаването на наградата.

Нападателят не скри, че е доволен от избора си да облече оранжевата фланелка след завръщането си от Турция.

„Липсва ни само опит, защото сме само млади футболисти, а в предишния тим бяха по-опитни. Затова в някой мач вкарваме по пет гола, а в друг не можем. Всичко е перфектно, добри момчета, добър колектив, треньорът е добър. Играем мач за мач и излизаме във всеки двубой за победа. Поставена цел нямаме. Винаги играем на 100%, дори в мачовете, които сме загубили, сме надигравали отборите. Всеки мач излизаме за победа.“

23-годишният играч даде своя коментар и за загубата от Берое, както и за спречкването между футболисти на двата отбора на полувремето.

„Видях само, че футболист Берое закачи с рамо Йеленкович при излизането, търсеше провокация. Отидох да ги успокоя и играч на Берое ме ритна, оттам тръгна всичко. Мисля, че беше десният бек на Берое. Мисля, че не сме играли толкова слабо. Берое се браниха добре, всичките им футболисти бяха зад центъра и на нас затова ни бе по-трудно да създадем много положения. Нямаше подценяване, просто не се получи този мач, нямахме много положения, това е причината.“

Исмаил Иса призна,че в момента мисли единствено за представянето си в Литекс, а не за нов трансфер в чужбина.

„Искам да остана в Литекс, да вкарвам още голове и да се доказвам. Рано ме продадоха навън. Исках да вкарвам повече в България, щастлив съм, че се завърнах. Там в Турция закъснях с подготовката, не успях да играя в първите четири мача. Като се върнах мениджърът ми каза, че имам оферта от Литекс, нещата станаха много бързо. Ще гледам във всеки мач да играя по-добре, да вкарвам, други хора ще преценяват, ще дам всичко от себе си, искам да играя в националния“, завърши нападателят.