Нападателят на Славия София Жозе Карлос Ногейра Жуниор с прякор Жуниньо е избран за играч №1 на 13-ия кръг на А футболна група в анкета между 27 футболни треньори и специалисти.

Бразилският нападател на Славия получи 20 гласа и изпревари своя сънародник Жоазиньо от Левски, който получи 4 гласа. На трето място в анкетата е Христо Янев от Литекс с 3 гласа.

В 13-ия кръг Жозе Карлос Ногейра Жуниор вкара три гола за Славия при победата над Черноморец с 3:2.

След награждаването Жуниор каза: „Всички в Славия ме приеха доста добре. Свиквам много бързо. Щастлив съм”.

На въпрос на 23-годишна репортерка от спортен сайт „Какво мисли за българските жени?”, Жуниор отговори: „Българките са красиви, но предпочитам бразилките”.

А на сериозния въпрос на възрастен репортер на БТА „Колко жени има?”, 24-годишният бразилец отговори с усмивка: „Сега през януари вдигам сватба в Капшага с моята приятелка Лауна, която е 19-годишна”.

Жозе Карлос Ногейра Жуниор е от град Капшага, щат Рио де Жанейро, и е играл в местния ФК Дуке де Капшага. В Бразилия е привърженик на Фламенго, а в Европа - на Барселона.

Жозе Карлос Ногейра Жуниор сподели, че „България е първата степен в неговата футболна кариера и би искал да играе в по-големи страни”.