Вратарят на Локомотив Пд Кирил Акалски бе избран за най-добрия футболист на „смърфовете” за 2009 година. Той получи най-много гласове от феновете на „черно-белите” по време на традиционната „Черно-бяла Коледа”, която се проведе днес в Историческия музей в Пловдив.

Стражът, който спечели приза с 20% от гласовете, пропусна награждаването, тъй като се намира извън България. Все пак Акалски благодари за признанието в телефонен разговор по време на церемонията. Второто място в класацията на феновете остана за капитана на Локо Пд Димитър Илиев, а третото за Георги Мечечиев.

По време на „Черно-бяла Коледа” присъстващите си припомниха част от историята на клуба, като специално внимание бе обърнато на сезон 1968/69, когато пловдивчани печелят бронзовите медали в първенството.

На събитието присъстваха редица футболисти от близкото и по-далечно минало, начело с двете легенди на „черно-белите” Христо Бонев и Георги Василев.

Тържеството пропусна шефката на Локо Пд Галя Топалова. Феновете обаче не пропуснаха да се изкодошат с нея и пуснаха на фотоекрана колаж, на който Топалова е изобразена като Джони Уокър, като на бутилката вместо надписа на известното уиски бе изписан този на нейната минерална вода.