Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев коментира очакванията си за пролетния полусезон на първата тренировка на тима за 2008 година. „Нормално е целите да са високи, при положение, че зимуваме втори от доста време насам. Нормално е да имаме високи цели, нормално е да се потрудим повече през подготвителния период, за да може да се представим на ниво през пролетния полусезон,” заяви босът на „железничарите”.

Естествено, най-коментираният въпрос бе за новите попълнения. „Имаме нужда от две-три попълнения, водим разговори с конкретни хора. Надявам се в рамките на следващите 10 дни да приключим и да бъдат в нашия отбор,” заяви Тонев.

„На този етап не сме склонни да се разделим с Марчо Дафчев и Димо Атанасов. Ако има предложенията за тях, или за който и да било наш футболист дойдат от високо ниво, тогава ще мислим. Иво Иванов няма да играе със сигурност в друг български клуб. Мина времето, когато играчи на Локомотив преминаваха в български отбори.”

Относно отсъствието на някои основни фигури в състава на първото занимание, Иво Тонев обясни всичко: „Аделино Лопеш е в Поругалия, чухме се. В петък или събота се прибира и в неделя тръгва с нас на лагер.” Саша Антунович, Деян Дончев и Стефан Дончев са предупредили за закъснението си и няма проблем.

„На този етап това, което искаме от отбора е да продължим да се развиваме, да играем добре във всеки един мач и да се опитваме във всеки мач да побеждаваме. Стигнем ли до такова постоянство, нормално е в даден момент да ни се отвори шанс да атакуваме първото място. Но на този етап не мисля, че има отбор в България, който да стигне ЦСКА,” допълни Иво Тонев.