Изпълнителният директор на Локомотив Сф Иво Тонев даде интервю за Гонг преди гостуването на неговия тим на „Лаута“. Миналия сезон именно Локо Пд бе един от основните съперници на „червено-черните“ за място в Лига Европа.

„Няколко пъти вече казах, че в първия, втория или петия кръг да се правят прогнози кой за какво ще се бори и къде ще завърши, за мен е несериозно. Всеки един отбор може да завърши в челната тройка, десети или единайсети. Към днешна дата такива предположения не могат да се правят. Локомотив Пд е един от традиционните тимове в „А“ група, с добро ръководство и добри футболисти. Публиката в Пловдив също е на ниво. Надявам се да стане хубав мач, който ние да спечелим“, сподели Тонев.

„Още утре ще разберем дали вече сме във формата, която на мен ми се иска да бъдем. Срещу ЦСКА, независимо от загубата, бях доволен най-вече от физическото състояние, в което се намирам отборът. В крайна сметка, само три дни преди това бяхме играли срещу Шльонск 120 минути и отпаднахме след дузпи, което неминуемо влияе и върху психиката на играчите“, продължи шефът.

Иво Тонев отрече информациите в пресата през тази седмица, че в Локомотив Сф се очаква да дойдат турски спонсори и дори един от тях бил баща на футболиста на тима Байкал. „Не, на този етап няма нищо вярно в това“, заяви той.

Тонев даде обяснение и относно друг слух, който циркулира в медиите – че обмисля напускане от Локомотив Сф. „Това е една тема, която тръгна от миналото лято, когато наистина имах такива мисли. Тогава беше тежък момент след провален сезон за отбора. Може би бях огорчен от някои неща. От друга страна ангажиментите ми нараснаха и времето ми не стига в някои дни. Нямах моралното право да си тръгна тогава. Имах няколко дни за размисъл и естествено разговор със собственика на клуба г-н Гигов. Както виждате, мина една година, която може да се каже, че беше успешна за Локомотив Сф. Сега не съм мислил по този въпрос. Съумявам да се справям, независимо от ангажиментите, които имам. Ако има нещо, естествено, че първият човек, на когото ще кажа, това е Николай Гигов“, обясни изпълнителният шеф.

Тонев призна, че в тези тежки времена и Локомотив оцелява трудно. „Всичко е трудно и по тази причина мога да изкажа благодарност на целия екип, с който работя в клуба – колегите в ръководството, треньорския състав, администрацията и футболистите, независимо от моментните забавяния, каквито имаше. Предстои много трудна година от финансово отношение за клубовете. Ще се радвам да се справим в тази ситуация и да продължим да правим футбол. Аз съм казвал многократно, че хората отстрани вероятно не си дават сметка колко е трудно да се прави футбол в България“, добави Тонев.

„Аз съм с икономическо образование, но не мога да кажа кога ще се появи светлина в тунела. Вижда се, че като цяло държавата се движи в правилната посока и се прави всичко възможно да се помага на спорта, включително и за стадионите. Надявам се колкото се може по-бързо да се урегулират нещата. Много зависи и от самите ръководители, затова да бъдат сложени нещата на здрава основа“, завърши Иво Тонев.