„Ние като клуб искаме шампионът на България да се определя на терена, а не в някакви стаи. Никой да не се опитва да ни вкарва в директиви и подобни неща. Ние като клуб искаме силна А група, силни отбори, какъвто е и Литекс. Един клуб който дава възможност на млади футболисти да играят и играят добре и са в основата на няколко национални отбора“, коментира председателят на УС на Левски Иво Тонев.

„Нека и ЦСКА се върнат максимално бързо в А група. Нека всички се стремят в конкурентна среда да стават по-добри. Това ще подобри футбола в България, А група. Не е ли срамно мач между водещи отбори да се играят пред 500 човека? От това не печели никой“, коментира още той.

„Ще настояваме да бъдат много строго спазвани правилата за лицензирането на клубовете. Най вече стадиони, качеството на терените. Всеки трябва да се постарае, условията за гостуващите фенове. Не е тайна, че всички в провинцията ни чакат, за да спечелят малко средства. Нека направят условията, а не ни завират в разни клетки. Има правила и закони. Ние като клуб се стремим да ги спазваме. Няколко пъти се спасихме, взехме лиценз в последната минута. Благодарение на клуба и че служителите, които отгладуваха. Утре или в понеделник ние ще си изплатим всички дължими суми до стотинка, които са необходими за лиценза.“

Иво Тонев бе категоричен, че ако Левски бъде върнат в турнира за Купата на България за сметка на наказания Литекс, то „сините“ ще играят изцяло с юноши.

„Ние ще играем с юноши, защото така е морално. Литекс ни е победил на терена и така е морално. Ако БФС реши да извади Литекс от турнира за Купата и ни върне там, ние ще играем с юноши“, категоричен бе шефът на Левски.

„Няма човек от ръководството на Левски да не знае, че в момента отборът на Лудогорец е много напред що се отнася до спортно-техническо ниво, те играха и в груповата фаза на Шампионска лига. Чисто футболно Лудогорец превъзхожда всички отбори в България, то и финансово, тъй като те двете неща са свързани", призна Тонев.