Капитанът на Берое Иво Иванов преподписа своя договор с тима за още две години, предава клубният сайт. В момента той е играчът с най-много двубои за „зелените“ от настоящия отбор. Иванов е записал участие в общо точно 200 мача на Берое, в които е реализирал 10 гола.

Носител на две Купи на България и Суперкупата с Берое.

Иво Иванов е роден в Казанлък на 11 март 1985г. Висок е 185 см, тежи 80 кг. Играе на пост централен бранител. Юноша е на Берое и кариерата му до момента преминава предимно в родния му клуб.

За футбола Иванов е открит от първия му треньор в Берое Ангел Янев. В мъжкия тим на Берое попада през 2003 г., когато отборът е поет от Аспарух Никодимов. Още в първия месец юношата на Берое впечатлява с изявите си не само Никодимов, но и редовните кибици, непропускащи тренировка на „зелените“. Логично Иво попада в сметките на Паро за титулярния състав на Берое. Първата му поява със зелената фланелката в официална среща е на 23 август 2003 г. в гостуването на Шумен в мач от „Б“ група. Още през този сезон е номиниран в класацията „Юлиян Манзаров“ за най-проспериращ млад футболист.

Иво Иванов е бил младежки национал на България през 2003 г., когато бе поканен в отбора от селекционера на отбора по онова време Петър Миладинов. Записа мач и с фланелката на мъжкия национален тим срещу Малта.

Правата на Иванов бяха продадени на Левски за сумата от 200 000 лв. на 8 юни 2010 година. Две години по-късно Иванов се връща в родния си тим.

Пълна статистика на двубоите на Иво Иванов за Берое:

За първенство („А“ група): 143 мача/ 7 гола

За първенство („Б“ група): 35 мача/ 2 гола

За Купа и Суперкупа: 21 мача/ 1 гол

За ЕКТ: 1 мач