Полузащитникът Иво Иванов се превърна в основна фигура на Локомотив София, а тази година титулярното му място е гарантирано след заминаването на Калоян

Караджинов за Китай. Роденият в Плевен халф днес беше гост в актуално студио Дерби.

"Вярно е, че през последните години всички по-добри футболисти от Плевен преминаха в отбора на Литекс, който е притегателен център. Но Ловеч не може да се сравнява със София и аз съм доволен, че играя в Локомотив", каза Иванов. Той призна, че през зимата е имало запитване от Левски за него, но такъв трансфер нямало как да се осъществи, защото ръководството на железничарите отдавна прекратило практиката да продава играчи на Левски и ЦСКА. Договорът му с Локомотив е до юни 2009 година, но до момента ръководството на клуба не му е предложило нова опция.

"В началото се притеснявах в Надежда, защото има доста опитни играчи с име в българския футбол. Но те ме приеха добре и не се е налагало да им нося саковете като възпитателна мярка", пошегува се дефанзивният халф.

"Имах тежка контузия на коляното, но вече съм добре и отново във форма. Имам амбиции и смятам, че мога да привлека вниманието на националния селекционер Пламен Марков. Затова за мен цел номер 1 е да играя постоянно", каза още 22-годишният халф.

Той се надява, че през този сезон Локомотив вече ще играе по-успешно срещу Левски и ЦСКА. "Миналата година Левски ни вкара пет гола на Надежда, а сега през есента завършихме наравно. Ето че имаме напредък," завърши Иванов.